Adrenalinski park – Rizvan City

[av_one_full first]

[av_heading heading=’Plan puta’ tag=’h3′ color=” style=” padding=’10’]

[av_textblock ]
ap_13

Polazak iz Siska 06:00 sati (mogućnost ulaska u Zagrebu u 07:00). Dolazak u adrenalinski park Rizvan city u cca 10:00 sati. Cjelodnevna zabava u parku uključuje:

  • Adrenalinski izazovi
  • Umjetna stijena
  • ZIP line
  • Streličarstvo
  • Ljudski stolni nogomet

[/av_textblock]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’]

[av_tab_container position=’sidebar_tab sidebar_tab_left’ boxed=’border_tabs’ initial=’1′]
[av_tab title=’Adrenalinski izazovi’ icon_select=’no’ icon=’1′]
Najpopularnija team building aktivnost u svijetu.

Adrenalinski park je poligon koji se sastoji od više vježbi (elemenata) preuzetih iz alpinizma koje su smještene na rastegnutim sajlama između drveća u šumi na visini od 1 do 6 metara.

Sudionici su osigurani potrebnom sigurnosnom opremom (pojas i kaciga), te su prikopčani duplim vezom za sigurnosnu sajlu koja se nalazi iznad svih vježbi tako da sve potpuno sigurno.

Sve vježbe se izvode pod nadzorom instruktora koji su profesionalci a inače i pripadnici Gorske službe spašavanja.

Neke od vježbi koje ćete proći su viseći most, prelazak preko jedne sajle, prelazak preko visećih letvica, preko sajle uz pomoć visećih konopa i tako dalje a vježbu ćete završiti sa spektakularnom vožnjom po sajli na koloturi.

CILJ ovih vježbi je savladavanje straha, vježba ravnoteže, motorike i koncentracije, povećanje samopouzdanja pojedinca, razvoj i povećanje izdržljivosti i fizičke kondicije, povećanje duha grupe i motiviranosti, razvoj sposobnosti vođe, a na kraju omogućuje djeci i odraslima doživjeti osjećaj pustolovine. Vrlo je zabavno i potpuno sigurno i namjenjeno je djeci od 10 godina a gornja granica ovisi samo o vama.

Među ostalim, zaposlenici firmi naučiti će nešto o prihvaćanju rizika, svojim limitima koje ćete sigurno pomaknuti, kako podnositi rizik odnosno kako djelujete pod pritiskom, kako dajete ili primate podršku drugih ljudi kod određenog rizika, i kako rad sa drugima može pomoći više nego ste mogli zamisliti.

Program je namjenjen i za školske grupe. Vježbe će kod učenika povećati samopouzdanje a pomoći će i homogenizaciji razreda uz pomoć zajedničkog sudjelovanja u ovoj pustolovini. Učenici izgrađuju i učvršćuju prijateljstva i razvijaju vještine vođenja.

Program u našem parku je dostupan učenicima starosti 10-17 godina.

Naravno, obiteljima i individualcima će adrenalinski park ostati u dugom sjećanju kako su istraživali i premostili svoje strahove i otkrili nepoznate izvore hrabrosti. Ove aktivnosti potiču otvorenost i povećavaju obiteljsku povezanost.


[/av_tab]
[av_tab title=’Umjetna stijena’ icon_select=’no’ icon=’1′]
Slobodno penjanje je jedan od sportova s najbržim porastom na svijetu. U Pustolovno-izletničkom centru Rizvan City izgradili smo 10 metarsku stijenu

p_icon

njanju. Naši instruktori će Vam pojasniti osnove penjanja i biti uz Vas kad se vinete uvis.površine oko 50m2 koja je prilagođena svakome, onima koji nisu nikada penjali ali i iskusnijim penjačima. Pozivamo Vas da se okušate u pe
[/av_tab]
[av_tab title=’ZIP line’ icon_select=’no’ icon=”]
U centru se možete voziti prikopčani na 150 metarsku sajlu polazeći sa litice, i vozeći se kroz krošnje drveća, preko polja i doživjeti nezaboravnu navalu

zl_iconadrenalina.
[/av_tab]
[av_tab title=’Streličarstvo’ icon_select=’no’ icon=”]
Pronađite Robin Hooda u sebi, umirite ruku, naciljajte, odapnite strijelu i pogodite metu.str_icon

Kao i svi sportovi, streličarstvo pozitivno djeluje na psihičko i fizičko zdravlje čovjeka.

Prednosti streličarstva su u samostalnosti; nismo vezani uz grupu, iako nema većeg zadovoljstva od timskog natjecanja u streličarstvu. Uz to, nema starosnog ograničenja.

Igrači će biti upoznati sa osnovama streličarstva te će naučiti tehnike rukovanja sa lukom i tehnikom nišanjenja i ispucavanja u metu.Nakon toga će biti organiziran mali turnir u streličarstvu sa bodovanjem.
[/av_tab]
[av_tab title=’Ljudski stolni nogomet’ icon_select=’no’ icon=”]
Ljudski stolni nogomet je uvećana verzija popularne igre (stolnog nogometa) koja se igra na posebno pripremljenom poligonu. Svi igrači su privezani za lsn_iconpoprečne šipke (tim broji do 5 igrača) te svi igrači koji se nalaze na jednoj šipki moraju se kretati u istom smjeru u isto vrijeme da bi došli do lopte.

Ova igra je odlični put za poboljšanje timskog rada i komunikacije između članova tima.

Igra je vrlo zabavna za gledanje te je prikladna i za veće grupe. Ovo je idealna korporativna team building aktivnosti. Može se igrati i obliku lige sa grupama bilo koje veličine. Kad tim ne igra, članovi tima mogu navijati i gledati ostale utakmice.
[/av_tab]
[av_tab title=’Dodatno uz doplatu’ icon_select=’no’ icon=”]

Divovska ljuljačka

Svakome je ljuljanje ostalo u sjećanju kao jedna od omiljenih aktivnosti iz djetinjstva. U našem centru vodimo vas na divovsku ljuljačku visine 15 metara. Dok se ljuljate gledati ćete vrhove Velebita koji će vam se činiti na dohvat rute. Adrenalina sigurno neće nedostajati 😉

Absailing i penjanje

Absailing je alpinistička tehnika spuštanja konopom niz stijenu.

Ova tehnika je sjajna team building aktivnost. Da biste sudjelovali nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Obučiti ćemo Vas i upoznati ćete sve tehnike absailinga, uz maksimalnu sigurnost.

Absailing je tehnika koja izvlači maksimum od osobe, kad se osoba prikaži na konop i počne spuštati više nema povratka. Osnažiti će Vam samopouzdanje a i vjeru u kolegu koji Vas osigurava.

Za izdržljivije organiziramo i obuku penjanja na stijenu. Obuku vrše izučeni pripadnici Gorske službe spašavanja na Velebitskim stijenama.

Paintball

Paintball je jedan od najuzbudljivijih “ekstremnih” sportova u svijetu kojega igraju milijuni muškaraca i žena svih starosnih skupina i životnih stilova. Dok pokušavate izvršiti zadatak, istovremeno nastojite eliminirati igrače protivničkog tima gađajuci ih kuglicama s bojom koje se ispaljuju iz paintball puške. Razmišljanje, odlučnost i brzo reagiranje kvalitete su potrebne za pobjedu. Paintball avantura se može doživjeti na našim izuzetno atraktivnim terenima, dokazano najboljima u Hrvatskoj.

Adrenalinska bomba su i rovovi iz 2. svj. rata koji prenose djelić atmosfere iz prošlosti. Osvajanje zastave, te napad na vojnu bazu samo su neki od scenarija koji će igračima podignuti adrenalin u nebeske visine.

Prvi scenario:
Osvajanje centralne zastave – scenario se igra na poligonu veličine oko 50 x 100 m, u sredini poligona se nalazi zastava. Igrači kreću u igru iz svojih baza koje se nalaze na krajnjim stranama poligona, cilj svake ekipe je uzeti zastavu i odnijeti je u protivničku bazu, prosječno vrijeme jedne “igre” je oko 10 minuta, nakon toga mijenjaju se strane.

Drugi scenario:
Osvajanje vojne baze – scenario se igra na terenu koji sačinjavaju dva brda pod šumom i njihova bliža okolica. Na jednom platou se nalazi vojna baza (rovovi iz 2. svjetskog rata, izvidni toranj, stražarice, mostići, zapovjednikova kućica…). Jedan tim ima za cilj obraniti bazu dok drugi ima za cilj osvojiti je. Baza je osvojena kad bilo koji igrač iz napadačkog tima uđe u zapovjednikovu kućicu i uzme zastavu. Ovaj scenario je jako zanimljiv jer obrambeni igrači ne moraju biti u tvrđavi dok je brane, nego mogu biti bilo gdje u šumi, prosječno se ovaj scenario igra do 30 minuta zavisno o taktici i spretnosti igrača.

Quad safari

Ako želite navalu adrenalina naš quad safari je ono što tražite, bilo da ste početnik ili iskusni vozač jednosatna tura kroz polja i šume pruža nezaboravno iskustvo vožnje. U quad safariju najprije ćemo vas upoznati sa quad vozilima i načinom vožnje. Nakon toga, krećemo u jednosatnu vožnju, na ruti ćemo vidjeti stari mlin na potoku gdje ćemo napraviti malu pauzu za odmor. Kaciga će vas dobro zaštititi od granja i žbunja, ali budite spremni i na blatne kaljuže i oblake prašine na kraju kolone.

Jeep safari

Vozeći bijelim cestama obilaze se prirodne ljepote, zaustavlja se na točkama prelijepih vizura krajolika, a naši gosti će saznati informacije o življenju na Velebitu u prošlosti. Na ovome izletu gosti će doživjeti Velebit na jedan sasvim novi i drugačiji način, vidjeti će zašto Velebit ima status Parka prirode te zašto su njegovi sjeverni i južni dijelovi proglašeni nacionalnom parkom.

Jeep safari – “Velebit discovery” je turistički izlet u kojem ćete uživati u predivnim pogledima s Velebitskih visina, doživjeti nezaboravnu avanturu vozeći se terenskim vozilima kroz vrleti Velebita, upoznati njegovu prirodnu i kulturnu baštinu a ako imate sreće, vidjeti i Vilu Velebita.

Ruta: Dabarski kukovi

Trajanje rute:cca 4-4,5 sata

Detaljniji opis rute:

Polazak iz sela Rizvanuša iz Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City (selo u podnožju Velebita, 10 km od Gospića), vozimo se državnom asfaltom cestom preko Baških Oštarija, prolazimo kraj popularnog hotela Velebno.

Silazimo sa glavne ceste i vozimo se prema zaseoku Stupačinovo i dolazimo u podnožje Dabarskih kukova. Nastavljamo vožnju i dolazimo do vidikovca Ura (Kubus) od kud nam se ukazuje prekrasna panorama na otok Pag, Velebitski kanal itd. Skrećemo prema selu Ledeniku. Nastavljamo dalje makadamskom cestom uz prekrasne vizure na otok Pag do Dabarske kose gdje nam se otvara pogled na udolinu Ravni Dabar te nekadašnju školu a danas planinarski dom.

Put nas vodi kroz tunel isklesan golom rukom u doba Austro-ugarske. Vozimo se iznad Došen Dabra, Došen – dulibe i Bačić – dulibe (svi su bili ranije naseljeni i obrađivani) te nakon nekog vremena dolazimo do točke sa koje se pruža fenomenalan pogled na Dabarske kukove (geomorfološki i krajobrazno najzanimljiviji dio srednjeg Velebita).

Uživamo u panorami te nakon nekog vremena sjedamo u terence i nastavljamo put te se zaustavljamo kod jame snježnice u kojoj se snijeg zadržava cijele godine (vrlo impresivno, Velebit je put jama i ponora).

Nakon toga kružimo oko Dabarskih kukova i dolazimo do starog napuštenog sela Skorpovac gdje razgledamo ostatke kuća gdje su Velebitski gorštaci nekad živjeli. Nastavljamo vožnju prema Ledeniku te se vraćamo u Rizvan City.
[/av_tab]
[av_tab title=’O adrenalinskom parku’ icon_select=’no’ icon=”]
Pustolovno-izletnički centar Rizvan City smješten je u Lici, srcu Hrvatske, nedaleko grada Gospića, u malom tipično ličkom selu Rizvanuša koje se nalazi u Parku prirode Velebit.

images

Staro obiteljsko seosko gospodarstvo pretvorili smo u pustolovno-izletnički centar gdje grupama nudimo mnoštvo jedinstvnih atraktivnih pustolovnih aktivnosti.

U sklopu Pustolovno-izletničkog centra Rizvan City možete noćiti u novoobnovljenoj ličkoj kući izgrađenoj tradicijskim materijalima, kamenom i drvetom ili u našem novom kampu. Kampirati se može s kamperima, u šatorima ili možete iznajmiti drveni bungalov.
[/av_tab]
[/av_tab_container]

[/av_one_full][av_heading heading=’Cijena svega gore navedenoga je 200 Kn’ tag=’h3′ color=” style=’blockquote modern-quote’ padding=’10’]

[av_textblock]

Rizvan City - rezervacija mjesta


[/av_textblock]