Vikend u Sarajevu

[av_layerslider id=’2′]

[av_textblock]

Cijena aranžmana po osobi 620,00 kn

Cijena uključuje:
Prijevoz udobnim turističkim autobusom, smještaj u hotelu u Sarajevu*** na bazi 1 noćenja s doručkom u sobi 1/2 ili 1/3, večera uz glazbu u poznatom sarajevskom restoranu Park Putovanja-Sarajevo1Prinčeva, lokalnog vodiča za razgled grada, turističkog pratitelja tijekom puta, zdravstveno osiguranje i osiguranje jamčevine, troškove organizacije i realizacije aranžmana, PDV.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike ukoliko nije izričito navedeno, te troškove osobnih narudžbi.

Nadoplata: Obilazak sarajevskih Vodopada – 2,5€, Bijambarske pećine – 4€, Tunel spasa – 3€.
[/av_textblock]

[av_one_full first]
[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=”]
[av_toggle title=’1. dan’ tags=’1′]
Polazak u 6.00 sati s dogovornog mjesta. Udobna vožnja turističkim autobusom do Sarajeva uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Sarajevo u ranijim poslijepodnevnim satima. Razgled grada sa stručnim vodičem: MOSTOVI SARAJEVA – SARAJEVSKA ČARŠIJA – BAŠČARŠIJA – BEGOVA DŽAMIJA i OKOLNE GAZI HUSREVBEGOVE ZADUŽBINE – CAREVA DŽAMIJA – BIBLIOTEKA I KONAK – RIMOKATOLIČKA KATEDRALA… Smještaj u hotel ****. Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Večera u restoranu uz glazbu. Noćenje.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’2. dan’ tags=’2′]
Doručak. Nakon doručka odlazak iz hotela. Preporučamo odlazak do Vrela Bosne ili obilazak neke od poznatih turističkih destinacija, uz nadoplatu – sarajevskih Vodopada, Tunela spasa ili Bijamarskih pećina. Odlazak do SARAJEVSKE BAČARŠIJE-Slobodno za vlastite programe. Povratak iz Sarajeva u 16.00 sati. Kraće usputne stanke. Dolazak u Sisak u večernjim satima.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’O Sarajevu’ tags=’3′]
Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni, ekonomski i prometni centar, glavni grad Federacije Bosne i Hercegovine i sjedište Sarajevskog kantona. Prema popisu iz 1991. grad je imao 416.497, a prema procjeni iz 2008. 304.614 stanovnika, dok područje metropole grada Sarajeva ima 421.289 stanovnika, uključujući sve općine Sarajevskog kantona. Kroz grad protiče rijeka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište rijeke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelom Bosne. Oko grada su olimpijske planine: Jahorina, Bjelašnica, Igman, Treskavica i Trebević, koji su posebno tokom zimskih mjeseci omiljena izletišta Sarajlija i turista iz cijeloga svijeta. Sarajevo je relativno mali grad u usporedbi sa velikim, svjetskim metropolama, ali je njegovo ime kroz bogat duhovni, povijesni i prirodni izgled, poznatiji od imena nekih većih svjetskih gradova. 1914. godine u Sarajevu su ubijeni austrougarski prestolonasljednik Franz Ferdinand i njegova supruga Sophie, čime je počeo Prvi svjetski rat. Sedamdeset godina kasnije, 1984. godine u gradu se održavaju 14. Zimske olimpijske igre. Tokom ranih 1990-ih godina ime grada je često bilo na naslovnicama dnevnih novina u cijelome svijetu, jer se tu vodio jedan od najkrvavijih ratova u novijoj europskoj povijesti. Grad je 1.425 dana bio pod stalnom opsadom srpskih snaga. U napadima je 11.541 ljudi svih nacionalnosti izgubilo život, od toga 1.601 dijete, a skoro 50.000 ih je bilo povrijeđeno. Danas, u vremenu posljeratne izgradnje, Sarajevo je najbrže rastući grad u Bosni i Hercegovini. Turistički vodić Lonely Planet svrstao je 2006. godine Sarajevo na 43 mjesto najljepših gradova svijeta, a 2009. je Sarajevo jedno od deset gradova koje je vrijedno posjetiti.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]
[/av_one_full]

[av_gallery ids=’243,242,241,240′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’]

[av_one_full first]
[av_textblock ]

Rezervacija mjesta


[/av_textblock]
[/av_one_full]